Původ názvu a místa: Bazalkové pesto, které dnes známe a milujeme, pochází z Ligurie, oblasti na severozápadním pobřeží Itálie. Slovo …
Co k večeři?
Kuře na paprice
Původ a kořeny v maďarské kuchyni Kuře na paprice má svou historii hluboce zakořeněnou v maďarské kuchyni, která je známá …
Caesar salát
Caesar salát pochází z roku 1924 a jeho vznik je spojen s italským kuchařem Caesarem Cardinim. Cardini, který emigroval do …
Paprika
Paprika je jednou z nejoblíbenějších a nejčastěji používaných zelenin po celém světě. Její barevná rozmanitost, chutná dužina a široké možnosti …
Plněné papriky
Plněné papriky s fetou a špenátem jsou pokrmem s bohatou historií, která sahá do starověkého Řecka a celého středomořského regionu. …
Cuketový krém
Historie cuketového krému Cuketový krém, stejně jako mnoho jiných polévek, má svou historii spojenou s dostupností a využíváním sezónní zeleniny. …
Rukola
Rukola, známá také pod názvy roket nebo arugula, je oblíbená listová zelenina, která si v posledních letech získala významné místo …
Grilovaná cuketa
Grilovaná cuketa, stejně jako mnoho jiných jednoduchých a základních pokrmů, není přesně zdokumentována. Nicméně, lze vysledovat obecné kořeny a kulturní …
Domácí hranolky
Domácí hranolky, známé také jako „fries“ nebo „pommes frites“, mají dlouhou a zajímavou historii, která sahá až do 17. století. …
Lehký bramborový salát
Brambory pocházejí z Jižní Ameriky, konkrétně z oblasti dnešního Peru a severozápadní Bolívie, kde byly domestikovány před více než 7 …