Houbová polévka má hluboké kořeny v evropské kuchyni, především ve střední a východní Evropě, kde se houby tradičně sbírají a …
Co k večeři?
Dýně
Podzim je obdobím, kdy se v našich kuchyních objevuje jedna z nejvýraznějších plodin – dýně. Tato oranžová královna podzimu vyniká …
Dýňový krém
Dýňový krém má bohatou historii, která odráží dlouhou tradici využívání dýní jako základní potraviny v kuchyních po celém světě. Původ …
Tuňáková pomazánka
Tuňáková pomazánka má bohatou historii, která sahá hluboko do 20. století. Tohle jídlo vzniklo v období, kdy konzervování potravin začalo …
Plněné papriky s kozím sýrem a sušenými rajčaty
Plněné papriky s kozím sýrem a sušenými rajčaty jsou moderní variantou tradičních plněných paprik, které mají své kořeny v různých …
Pomazánka
Pomazánka je oblíbená lahůdka, která si našla své místo v mnoha kuchyních po celém světě. Její variabilita, jednoduchost přípravy a …
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka má své kořeny v tradiční Středoevropské kuchyni, kde se těší oblibě již po mnoho generací. Tento jednoduchý recept …
Co k večeři
Večeře je často závěrem dne, kdy se rodina nebo přátelé scházejí k jídlu a sdílení zážitků z uplynulého dne. Výběr …
Rajčatový salát
Rajčatový salát je jednoduchý, avšak populární pokrm, který má kořeny v různých kulinářských tradicích, především ve středomořské kuchyni. Historie rajčatového …
Rýže
Rýže je jednou z nejdůležitějších a nejrozšířenějších potravinových plodin na světě. Pěstuje se a konzumuje v různých formách a druzích …