Mexická salsa má hluboké kořeny sahající až do starověkých civilizací Střední Ameriky. Původní obyvatelé, jako byli Aztékové, Mayové a Inkové, …
Co k večeři?
Guacamole
Historie guacamole sahá až do dob starověkých Aztéků v Mexiku. Název „guacamole“ pochází z aztéckého slova „ahuacamolli“, což je složenina …
Burrito – Klasické, hovězí
Původ slova „burrito“ Slovo „burrito“ pochází ze španělštiny a znamená „oslík“. Protože jídlo svým tvarem připomíná balíky převážené na oslím …
Sendvič s hruškou a modrým sýrem
Sendvič jako koncept vznikl v 18. století a je připisován Johnu Montagu, 4. hraběti ze Sandwich, který údajně preferoval konzumaci …
Brambory
Brambory, původem z And v Jižní Americe, jsou jednou z nejvýznamnějších plodin na světě. První důkazy o jejich pěstování pocházejí …
Špagety Carbonara
Špagety carbonara jsou tradiční italský pokrm, jehož původ je spojen s regionem Lazio a hlavním městem Řím. Historie tohoto pokrmu …
Bylinky čerstvé nebo sušené?
Rozdíl mezi sušenými a čerstvými bylinkami: Pohled kuchaře Bylinky jsou nedílnou součástí kuchyně a přinášejí do našich jídel bohaté a …
Smash burger s javorovým sirupem
Užijte si tento jedinečný a chutný burger s neobvyklou sladkou notou javorového sirupu! Smash burger je moderní interpretací klasického amerického …
Salát s vinaigrettem z červeného pomeranče
Saláty mají dlouhou historii sahající až do starověkého Řecka a Říma, kde byly oblíbené pro svou jednoduchost a čerstvost. Kombinace …
Rukolové pesto s parmezánem a vlašskými ořechy
Rukolové pesto je variantou tradičního italského pesta, které je nejčastěji připravováno z bazalky, piniových oříšků, parmezánu, česneku a olivového oleje. …